hodnocení blogu [objednávka]

22. srpna 2017 v 12:44 | Kim Lula |  hodnocení blogů

Protože mívám čím dál stupidnější nápady, rozhodla jsem se, že po letech nečinnosti bych znovu mohla zkusit zprovoznit hodnocení blogů - respektive začít od začátku (kdysi jsem blogy hodnotila, ale pak to nějak… odeznělo). Pamatuji si doby, kdy se s hodnocením blogů roztrhly pytle a hodnotil opravdu každý. A taky to tak vypadalo, že. Málokdo sdělil něco konstruktivního, a vesměs šlo jen o udělování bodů bez pořádného udání důvodu. Později tato sranda jaksi ustoupila a hodnotit se přestalo - aspoň mně to tak přijde. Nedávno jsem však narazila na nějaké blogy, které hodnocení provozují, a napadlo mě, že bych to taky mohla opět zkusit. Hodnotila bych následovně:


první dojem: [10]
hodnotí se samozřejmě dojem, jaký blog při první návštěvě udělá. Pokud je všechno pěkně upravené, je jasné, že se nový návštěvník rozhodne chvíli zůstat. Pokud však po načtení stránky nastane chaos, návštěvník pravděpodobně s křikem uteče dřív, než si stihne něco přečíst a zjistit, co na blogu může doopravdy najít
grafické zpracování: [20]
hodnotí se záhlaví [5], stránka [5], menu [5] a celkové sladění barev [5]. Vzhledem k tomu, že se věnuji i grafice, a to už dost dlouho, a prošla jsem si různými stádii, budu v tomto směru poněkud tvrdší a přísnější
přehlednost: [10]
hodnotí se zpracování rubrik a rozcestníků, především to, jak se návštěvník na blogu orientuje. Pokud je obsah blogu rozsáhlý, je dobře mít ve všem pořádek. Pokud má člověk v menu tisíc rubrik a chaotické (nebo žádné) rozcestníky, z nichž polovina nefunguje, je něco velmi špatně
kvalita článků: [20]
hodnotí se obsahová [10] stránka textu a jazyková [10] stránka textu. Samozřejmě se přihlíží k zaměření blogu - pokud je blog grafický, fotografický nebo jiný, bude tomu hodnocení obsahu odpovídat. Jazyková stránka jazyka je jasná, špatná gramatika či pravopis prostě ne. Základní školu jsme vychodili všichni (popřípadě ji navštěvujeme). Takže žádné výmluvy stylu "je to jen pro radost" - uvědomte si, že to čtou i lidé, kteří nikdy nedrželi knížku v ruce, a vy jim s čistým svědomím podsouvate text plný chyb, který jim vsugeruje, že takto to je správě. Ne. Není.
aktivita: [20]
hodnotí se čas [10], který autor svému blogu věnuje, a komunikace [10] se čtenáři. U aktivity není nijak přesně určena hranice, blog nepotřebuje dvacet článků denně, že ano, jeden nebo dva týdně je poměrně ideální stav, pár článků za měsíc se také počítá. Jeden za rok už je dost diskutabilní. Pokud jde o komunikaci se čtenáři, hodnotím to, jaká je dostupnost autora, zda ho mají čtenáři jak kontaktovat, popřípadě zda odpovídá na dotazy, pokud nějaké padnou, nebo své čtenářstvo ignoruje
celkový dojem: [20]
hodnotí se celkový dojem po technické stránce [10] - grafika a přehlednost, a celkový dojem z projevu autora [10] - kvalita článků a komunikace

Jak máte možnost vidět, bodové hodnocení můžete získat opravdu vysoké. Nicméně je nastaveno tak, že body ztratíte pravděpodobně všude a k A-čku se dostane jen málokdo. Pokud vůbec někdo. Hodnotit budu přísně, to prosím berte na vědomí a pořádně si rozmyslete, zda o hodnocení stojíte. V mnoha případech se vám totiž hodnocení líbit nebude. U všech bodů se budu snažit co nejpodrobněji rozebrat, co je podle mě špatně, popřípadě dobře. Taky bych ráda upozornila na to, že hodnotit objektivně nelze, nejsme stroje, samozřejmě. Nemáme ani žádnou předlohu toho, jak by měl vypadat ideální blog, ani žádnou tabulku, která určuje, za kterou "chybu" kolik bodů ubrat či udělit - takže jakkoli se budu snažit o alespoň částečnou objektivitu, vždycky to bude především můj názor. Na závěr zde máte ještě tabulku hodnocení:

A|100-91
B|90-81
C|80-71
D|70-61
E|60-51
D|50-0

Pokud se najde někdo, kdo má odvahu to zkusit, můžete se o hodnocení blogu přihlásit zde v komentářích vyplněním jednoduché přihlášky, kterou naleznete níže. Také bych chtěla poprosit o to, aby se mi k hodnocení blogu nepřihlašovali lidé, kteří na svém blogu používají layout vyrobený mnou, děkuji.

přihláška:
1. přezdívka
2. adresa blogu
3. jak dlouho blogujete
4. zaměření blogu
5. mám se po zveřejnění hodnocení ozvat, nebo si to pohlídáte sami?

 


Komentáře

1 Sayuri Sayuri | E-mail | Web | 22. srpna 2017 v 13:15 | Reagovat

Ja sa hlásim! Síce sa vždy pri hodnotení bojím, ale názor vždy teší a prípadne chyby sa snažím odstraňovať,takže idem do toho.

1. Sayuri
2. Banshee-darken.blog.cz
3. na tomto blogu od 2013
4. Všetko :D ale najviac doramy, anime, seriály, príbehy, o mne...
5. budem stalkovať :3

2 Kazumi Kazumi | Web | 22. srpna 2017 v 19:30 | Reagovat

Za zkoušku nic nedám :D a nic nezkazím :D
1. Kazumi
2. http://kazumipise.blog.cz/
3. na blog jsem přešla v září 2016 :D
4. ff SHINee, ale i příběhy s koňmi, příběhy z psychologického prostředí, fantasy příběhy, povídky, básničky
5. Pohlídám ^^

3 Taehee Taehee | 22. srpna 2017 v 22:36 | Reagovat

1. TaeHee
2. http://tae-hee.blog.cz
3. Od července 2016
4. Yaoi kpop fanfikce
5. Pohlídám si to

4 adís adís | E-mail | Web | 23. srpna 2017 v 13:05 | Reagovat

Tak já tedy zkusím, pokud to nebude vadit. :D ^^
A musím dodat, že ta tvá nová verze laye je upe cjdkbcdwvbwjkvbjwfv~~ ♥ ♥
Ale k věci xD

1. adís
2. http://naruto-povidky-adis.blog.cz/
3. od 3. srpna 2014
4. povídky, anime, grafika, otaku výkecy, etc.
5. já si to s dovolením pohlídám ^^

Předem děkuji. ^^

5 Orida Orida | Web | 23. srpna 2017 v 13:08 | Reagovat

Hodnotenie blogu? Poď do mňa :D

1. Orida
2. http://orida.blog.cz/
3. Veľmi dlho. Veľmi. Blog bol založený niekedy 2008, ale prerušovane, systematicky odchádzam a zase prichádzam.
4. Príbehy, myšlienky, vlastný život, vlastná tvorba
5. Pokojne sa ozvi, aspoň mi tam niekto napíše :D

6 doramaqueen doramaqueen | E-mail | Web | 23. srpna 2017 v 19:35 | Reagovat

1. DoramaQueen
2. doramaqueen.blog.cz
3. 1 rok
4. Preklady kórejských seriálov (občas kórejských piesní a mangy - ak je čas, ale na to blog zameraný nemám)
5. Prosím, aby si sa mi ozvala potom pod ktorýkoľvek článok do komentára u mňa na blogu. :)

7 Linnie Linnie | Web | 30. srpna 2017 v 10:32 | Reagovat

Já bych se ráda přihlásila o hodnocení. Sice se toho od tebe trošku bojím, ale zajímá mě co si o mém blogu myslí někdo povolanější. Takže tu je přihláška:

1. Linnie (Některé články jsou ještě pod starou přezdívkou Shadow.)
2. http://stories-kpop.blog.cz/
3. Od 11.září 2015
4. Převážně FF, hlavně na BTS. Dál lze najít na mém blogu pár mých básniček.
5. Po dokončení hodnocení se mi prosím ozvy do komentářů pod poslední přidaný článek.

8 Majo Majo | Web | 28. října 2017 v 23:56 | Reagovat

Ok, jdu se nechat zjebat :D
1) Majo
2) http://akanomajo.blog.cz
3) ehm... od 5.6.2016
4) Naruto yaoi povídky s vážnou úchylnou na ItaDei
5) ozvi se mi prosím na skypu, však víš, už se moc těším na pojebek :*

9 little-booktea little-booktea | Web | 13. prosince 2017 v 22:30 | Reagovat

Teri
Little-booktea.blog.cz
Blog mám 3 měsíce, ale celkově bloguji 2 roky
Na všechno co mě baví, knihy, tipy, DIY

10 little-booktea little-booktea | Web | 13. prosince 2017 v 22:31 | Reagovat

[9]: Ještě radši připomenout

11 Caitlyn Caitlyn | Web | 28. prosince 2017 v 20:17 | Reagovat

Caitlyn
http://Dreamlog.blog.cz/
Celkovo blogujem už skoro tri roky. Tento blog mám ale už skoro rok
Blog je zameraný na mňa-moje názory, čo mám rada, atď.
Radšej sa ozvi, pretože ja viem zabudnúť dosť rýchlo :D

Už to vidím. Body: 0/100 :D

12 naruto-vs-sasuke naruto-vs-sasuke | Web | 5. dubna 2018 v 2:36 | Reagovat

1. naruto-vs-sasuke
2. www.naruto-vs-sasuke.blog.cz
3. už takmer 11 rokov :D
4. Naruto
5. ozvať

PS: Viem, že bude hodne kritiky :D ale davnejšie som mala taku tradiciu davat si hodnotit blogy, celkovo preriedli blogy a tieto hodnotenia už tazko zohnat, taktiež už nebol aj dost dlho ohodnoteny :D :D :D :D

13 Ann Ann | Web | 19. května 2018 v 12:42 | Reagovat

1. Ann
2. https://thephoenix-x.blogspot.cz/
3. tenhle blog nemám moc dlouho, snažím se být ted ale aktivnější:)
4. životní styl, cestování
5. nemusíš, já to tu budu hlídat :D

14 petralibrary petralibrary | Web | 16. srpna 2018 v 21:38 | Reagovat

to bude funny, jsem to ani ještě nezkoušela, ale mám u někde upřímně, ale poslechnu si to ráda. já jsem kupodivu po delší době se sebou spoko. xd

1. petralibrary
2. http://petra-s-world.blog.cz/
3. celkově už pět nebo šest let, s tím že tento blog budu mít v listopadu čtyři roky.
4. deník, cestování, názory, občasná grafika a směs všeho.
5. ozvi se prosím, díky.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

Dovolená v Jižní Koreji
Psal se rok 2018, sedmého ledna, neděle. Bylo chladno a deštivo a většina obyvatelstva... číst dál
Pravidla kpopu
1. Miluj svého oppa, dokud si nenajde slečnu. V takovém případě ho můžeš zabít... číst dál
O autorech a povídkách
Všechno, co zde zmíním, lze jednoduše dohledat v učebnicích i na internetu... číst dál
Život pokladní
Rozhodla jsem se sepsat v bodech, co mě na vás jako na zákaznících rozčiluje nejvíc... číst dál


Děkujeme, že navštěvujete náš blog. V případě jakéhokoli dotazu či připomínky klidně kontaktujte kteroukoli z nás - kontaktní údaje naleznete zde.
|
Pokud si chcete přečíst starší články nebo si vyhledat něco konkrétního, můžete využít archiv článků nebo vyhledávání.
|Veškeré povídky i grafika jsou autorským dílem, proto prosíme, abyste tuto skutečnost resperkovali a kopírovali pouze se zdrojem.

Every life is a pile of good things and bad things. The good things don't always soften the bad things, but vice versa, the bad things don't necessarily spoil the good things or make them unimportant.
- Doctor Who
Výsledek obrázku pro jonghyun gif
Výsledek obrázku pro jonghyun gif
zdroje: youtube | google | tumblr: 1; 2; 3;... | instagram | facebook | iconarchive | deviantart | etc

~biases of admins/authors~
Výsledek obrázku pro heechul gifVýsledek obrázku pro taemin gifVýsledek obrázku pro daehyun gifVýsledek obrázku pro hongki gifSouvisející obrázek